Sitemap: Home arrow Tips arrow Fruitbakje
 
Nieuwe pagina's
 
Fruitbakje

Dit bakje kun je voor een heleboel dingen gebruiken en je kunt het makkelijk zelf maken.

fruitbakjeVoor kinderen vanaf 6 jaar.

Wat je nodig hebt:


een plankje hout van 30 x 30 cm.

een lat van 27 x 27 mm. lengte ± 150 cm.

spijkers

houtlijm (hoeft niet)

schuurpapier

verf


Gereedschap:


een hamer

een zaag

lijmklemmen (hoeft niet)


lat_afzagen

  schuren   beetje_houtlijm

Meet 27 cm. van de lat en zet hier een potloodstreep. Zet de lat vast en zaag op de lijn de lat af. Doe dit nog drie keer. Nu heb je een plankje en 4 latten.

 

Schuur alles goed, want er mogen geen splinters aan zitten. Je kunt dit met gewoon schuurpapier doen of met een kleine schuurmachine.

 

Smeer een klein beetje houtlijm op een latje en leg deze op de rand, met één kant naar links. (zie foto)


timmeren   vast_met_lijmklem   schilderen

Neem een spijker en timmer zo de lat op de plank. Je kunt een lijmklem gebruiken als extra handje. Zet de lat vast met 2 of 3 spijkers.

 

Neem de volgende lat en sluit deze aan de vorige lat. Spijker hem vast op dezelfde manier. doe dit ook met de 2 laatste latten.

 

Schilder het bakje in je eigen lievelingskleur. Neem wel echte verf, want dat blijft beter zitten. Nu moet het werkstuk een paar dagen drogen.

tamponnerenAls het werkstuk goed droog is kun je er ook nog iets op schilderen of mooie stickers op plakken. Hier heeft mijn buurjongen een paar vissen geschilderd. Er is een slaboon voor gebruikt ( merk Mitchell decor stencil ).

Hoe doe je dit?


STAP 1: Zorg dat je werkstuk stofvrij is. Neem een tamponneerkwast, een schoteltje, een beetje acrylverf en natuurlijk een sjabloon.

STAP 2: Leg het sjabloon op de goede plek en plak hem vast met tape. Je kunt ook het sjabloon vastlijmen met speciale spuitlijm. Deze lijm blijft plakkerig en zo kun je het sjabloon weer snel verwijderen.


STAP 3: Doe wat verf op het schoteltje (niet een dikke laag). Zorg dat de verf niet te waterig is, anders loopt de verf onder het sjabloon. Houdt de kwast rechtop en doop hem in de verf, maak een beetje stampende bewegingen.

Nu kun je de openingen in het sjabloon opvullen met verf, als je rechts bent begin dan links, want zo ga je niet aldoor over je schilderwerk. Het schilderen doe je ook weer met de kwast rechtop en met stampende bewegingen.

NIET TE DIK !

Als alle openingen gevuld zijn mag het sjabloon VOORZICHTIG verwijderd woorden. Laat je werkstuk weer goed drogen en nog een laklaagje aanbrengen als je het schilderwerk wilt beschermen. Vergeet niet nog even de kwast en het sjabloon met water en zeep schoon te maken !

Dit bakje kun je vullen met veel verschillende dingen zoals hier op de foto's. Misschien weet jij ook nog wel iets leuks !

decoratiebakje   vogelvoer   zoutjesbord

 

 
 
Populair