Sitemap: Home arrow Tips arrow Februari
 
Nieuwe pagina's
 
Februari

Een paar tips voor februari om die kleurloze weken wat op te vrolijken.

detailfoto
TIP 1:

Februari is meestal de koudste maand van het jaar.
Vooral met vorst en sneeuw kun je mooie foto's maken in de natuur.
Met name close-up foto's geven een erg mooi resultaat en als je ze ook nog in zwart-wit uit print, dan lijkt het helemaal op een ansichtkaart. Deze foto's zijn goed te gebruiken als kerstkaart, maar ook als uitnodiging voor een tuinfeest.....

wintersfeer
TIP 2 :

...Geef ook eens 'n tuinfeest(je).
Zeker als de zon schijnt, maar ook in het donker bij een vuurtje, is het heerlijk om buiten te zijn.
Begin met een lange wandeling in het bos of op het strand en dan met z'n allen naar huis, waar de Glühwein al warm staat.
Of een pan erwtensoep en voor de kinderen warme chocomel met slagroom en marsh mallows, FEEST. Natuurlijk wel even warm aankleden !
En als je toch nog iets nuttigs wilt doen, rijg dan wat pinda's aan een touw. Zo hebben de vogels ook nog wat lekkers.

mosbol

TIP 3:

 

 

Je kunt nog niet veel tuinieren deze maand, maar je kunt wel nieuwe
decoraties aanbrengen. Kijk eens of je wat  accessoires kunt veranderen en let hierbij ook op vormen, zoals kubussen en rondingen. Ik heb een bal van piepschuim met mos omwikkeld, dit eerst even met een paar krammen vastgezet en daarna met strengen klimop een aantal malen er omheen gedraaid. 

Deze bol ligt vaak op de buitentafel en soms bij de voordeur of in een gietijzeren vaas.

 

 

TIP 4:

Erg vrolijk staan de narcissen en primula's op tafel in huis, maar kijk ook eens of er een plek vrij is aan de muur.
Je hebt vast nog wel een houder die zomers aan de schutting hangt, vul deze met kleurige planten en bolletjes en je hebt de lente al in huis.Voor Valentijnsdag ( 14 februari ); kijk eens op internet voor een mooi gedicht. Het is soms al heel mooi om er één zin uit te halen. Print de tekst uit in een mooi lettertype op gekleurd papier, simpel en doeltreffend !!

Of koop een fles champagne en  twee champagne-glazen. Beschilder de glazen met lieve woordjes, en maak zelf een romantisch etiket op de fles.


Het kan ook veel goedkoper: knip zoveel mogelijk hartjes uit rood karton, schrijf iets moois op ieder hartje en plak ze met plakband overal op  muren en ramen.

 
 
Populair