Sitemap: Home arrow Tips arrow April
 
Nieuwe pagina's
 
April

Een paar tips om in het voorjaar weer buiten aan de slag te gaan.


Tuinmeubels worden weer schoongemaakt en het houtwerk krijgt een kleurtje of wordt in de olie gezet.
 
afscheiding
TIP 1:
April is de ideale maand om nog wat vaste planten in de tuin te zetten. Voor dat ene hoekje waar je meer privacy wilt kun je ook bakken vullen met klimplanten. Koop of maak, lange en wat bredere bakken (± 30 cm.) en zet hierin een raamwerk waar de planten langs kunnen groeien. Het is erg handig om ze verrijdbaar te maken, in de bouwmarkt zijn kleine wieltjes te koop om er onder te bevestigen. 
Vaste planten zijn niet altijd geschikt als kuipplant, let ook op de hoeveelheid zon of schaduw enz. In het tuincentrum kunnen ze goed adviseren welke planten geschikt zijn
.

 


TIP 2:saaie schutting

Ben je een beetje uitgekeken op de saaie schutting, maar heb je geen zin om hem helemaal te schilderen (tussen de struiken) dan zijn grote panelen een ideale oplossing.
Neem een plaat watervast-multiplex of hardhout multiplex en zaag deze op maat of laat dit doen bij de bouwmarkt. Zet de panelen goed in de grondverf, ook de achterkant en zijkanten.paneel
Schilder ze in een opvallende kleur en hang ze aan de schutting. Zo heb je een mooi kader om een plantenbak of een lantaarn voor te hangen. Na de zomer haal je ze weer van de schuting en voor het volgend jaar kun je ze weer in een andere kleur schilderen. De panelen lijken helemaal op schilderijen als je ze omlijst met een sierlijst. 

TIP 3:
Sommige meubels die normaal binnen staan kunnen ook buiten gebruikt worden.
De zolder staat vaak vol met bijvoorbeeld een boekenplank, hoektafeltje, speelgoedkist enz.
Het blad van het tafeltje kun je misschien vervangen door een marmeren ( of hardsteen ) plaat.
Soms hoef je zo'n boekenplank en speelgoedkist alleen maar een laagje buitenverf/beits te geven.
Ik heb een oude beschadigde spiegel naar buiten verhuisd en mijn zelfgemaakte
boekenkast is ook handig in de tuin, voor kookgerei en plantengereedschap.
 
 
Populair